Didriksons kan det där med regnkläder"

Detta svenska märke producerar kvalitetskläder anpassade för vårt kalla och ombytliga klimat i Norden. Didriksons grundades år 1913 på västkusten i en liten fiskeby som heter Grundsund. Byn ligger precis vid kusten och har således ett mycket vått klimat. De första kläderna tillverkades för fiskarna som behövde skydda sig mot det piskande regnet och de hårda havsvindarna ute på det öppna havet. Didriksons är i dag Sveriges största märke inom regn- och funktionsplagg. Märket är även känt för sitt miljötänk. De använder så lite kemikalier som möjligt och överhuvudtaget inte några giftiga material. De sparar även på vatten, energi och transporter.

Didriksons stil och designprofil

Beroende på var i landet du bor behöver du olika sorters kläder. Hos Didriksons kan du alltid hitta någonting som passar. Från vind- och vattentäta heltäckande overaller till täckbyxor som passar vid vinterns snöoväder. Dessutom är sortimentet alltid tillverkat med extra starka, tejpade sömmar för att garantera att det är vattentätt. Plaggen är mycket prisvärda eftersom kvaliteten är så pass hög. När pengarna ändå inte räcker till nya kläder, prova då onlinecasinobonus24.se för att se om du har turen på din sida. Du kanske kan vinna din vintergarderob som håller i flera säsonger framöver. Smart att investera i kvalitet.

Det är genomgående en klassisk skandinavisk design på plaggen, med stilrena, raka linjer och bekväma passformer. Det kommer dock då och då in en lite starkare färg, som till exempel rosa på damernas vindbyxor. Kläderna är främst tillverkade för att vara funktionella, men det är fortfarande en stilsäker design på varenda plagg. Kombinationen funktion och stil är verkligen någonting som Didriksons har lyckats med. Det syns i alla deras kollektioner. Det är inga onödiga detaljer eller mönster på plaggen, utan här är det sobert, rakt och enkelt som gäller.

Svenska utekläder är bra

Svenskar är bra på mode. Vi är kända över hela världen för vår speciella kläddesign. Acne, Cheap Monday och andra märken är några svenska klädmärken som är respekterade utomlands. Men outdoor-mode är kanske störst av allt, och där spelar Didriksons en viktig roll. Det kanske är vädret som har gjort att vi är så bra på just utekläder. Vi har ett väder som är mycket ombytligt – dessutom varierar det kraftigt från de olika landskapen. Norrlands väder är mycket annorlunda än till exempel västkustens väder.

Från regnigt och milt i västkusten till kallt och minus trettio i norr. Det är klart att vi har blivit bra på utekläder. För att i Sverige löper vi faktiskt den reella risken att frysa ihjäl om vi inte har bra kläder på oss under uteaktiviteter. Den dramatiska sanningen har troligen lett till att vi har utvecklat en sådan stark tradition med välskapta kläder som är extremt funktionella. Peak Performance, Didriksons och Fjällräven är några stora svenska märken som har gjort sig kända utomlands. Vi kan det här.

En svensk klassiker

Didriksons är ett klassiskt svenskt outdoor-märke som fokuserar all sin energi på att tillverka kläder för alla väder. Stilrena, raka och funktionella plagg utan onödiga detaljer sammanfattar detta märkes sortiment ganska bra. Eftersom det grundades redan 1913 är det över 100 år sedan som märket började förfina och slipa på sina plagg. Det märks. Märket fokuserar mest på regn- och vindskyddande plagg, precis som vädret på västkusten kräver. Detta klassiska klädmärke är en del av en svensk tradition med utekläder.