Barn behöver ett stort utbud av olika slags kläder till årets alla årstider

Att hitta rätt kläder som passar alla slags väder och tillfällen till ditt barn kan vara en djungel. Idag finns ett stort utbud av barnkläder och ett flertal välkända varumärken och butiker som erbjuder kläder till barn. Vad ska man tänka på, var ska man leta och går det att göra fynd när man inhandlar en ny garderob till familjens yngsta? Här kommer en rad tips som du kan ha i åtanke när du ska shoppa nya kvalitativa barnkläder och vad du bör tänka på så att de håller så länge som möjligt.

Barn växer och sliter ut kläderna fort

Att barn växer fort är ingen nyhet. Deras aktiviteter som ofta kan innefatta allt från lugnare aktiviteter som att läsa en bok, lägga pussel eller bygga med lego till lek, spring, cykling eller trädklättring sliter ut kläderna fort. I ett land som Sverige måste kläderna dessutom kunna tåla alla slags väder och stå emot både regn och snö om det handlar om utomhuskläder. Polarn O. Pyret är ett av de mer välkända och populära märkena som erbjuder både inomhus- och utomhuskläder för åldrarna 0-12 år.

Polarn O. Pyret erbjuder ett stort sortiment av kläder i hög kvalitet för årets alla säsonger och tillfällen. Oavsett om du behöver lager-på-lagerkläder för utomhuslek eller sköna mjukisbyxor till vistelse inomhus så har Polarn O. Pyret det. De erbjuder ett stort antal fysiska butiker runt om i landet, men har även en webbutik där du kan handla kläder till barn året runt, dygnet runt! De erbjuder även 100 % ekologiska kläder och anser sig endast välja leverantörer som har goda arbetsförhållanden i sina fabriker.

Fler välkända varumärken

Villervalla är ett annat exempel på ett varumärke som erbjuder barnkläder med hög kvalitet. De designar och tillverkar kläder för barn upp till 12 år och fokus ligger på kvalitet, färg, lekfullhet och funktionalitet. Kläderna är även fria från giftiga ämnen och kemikalier så att du kan känna dig trygg med att de inte påverkar ditt barns hälsa och välmående. Många av kläderna är dessutom ekologiska och Öko-texcertifierade. Letar du efter färgglada kläder så har även klädmärket me&i ett stort utbud av t-shirts, tröjor, klänningar, jackor, byxor, shorts, mössor, tunikor och strumpor i alla regnbågens färger.

Du kan faktiskt göra fynd när det gäller att hitta bra kläder till ditt barn! Många fysiska butiker och webbutiker rear ut delar av sitt sortiment med jämna mellanrum. Att prenumerera på deras nyhetsbrev och vara med i eventuella kundklubbar kan vara ett sätt att få information om reor och erbjudanden. Ytterligare ett sätt att hitta billigare kläder är att besöka sidor som exempelvis Blocket.se eller Tradera.se. Där lägger både privatpersoner och företag ut annonser med ofta betydligt lägre priser på barnkläder jämfört med ute i den vanliga handeln.

Att buda på barnkläder

På auktionssidor som till exempel Tradera.se lägger många ut annonser där de säljer barnkläder till väldigt låga priser. Är annonsen i auktionsformat lägger du ett bud och den som har högst bud när annonsen avslutats får köpa produkterna som utannonseras. Ibland kan det röra sig om stora klädpaket, ibland är det enstaka klädesplagg eller skor för barn. Ett tips är att söka på ett varumärke, till exempel ”Villervalla”, för att få upp specifika resultat för just det märket. Ett annat tips är att försöka köpa sommarkläder under vintern och vinterkläder under sommaren – då är priserna som allra lägst!