Lundhags har inspirerats av de jämtländska fjällen

Lundhags är ett klädmärke som är speciellt anpassat till nordiska förhållanden. Deras fritidskläder är mycket uppskattade av exempelvis vandrare, fiskare och andra som tycker om att visats ute i naturen. Förutom kläder tillverkar Lundhags även ryggsäckar, kängor och skor. Märket vill i sina produkter förena praktisk funktion med en snygg design. Företaget är baserat i Jämtland, där naturen är nära genom fjäll, skogar och sjöar. Än så länge är de relativt okända utanför hemtrakterna, men allt fler börjar upptäcka märket och dess fördelar. Allt började en gång i tiden med ett par kängor.

Lundhags började med skor

Lundhags började sin bana inom fritidskläder med skor. Närmare bestämt med Lundhags-kängan som idag är en av företagets mest kända produkter. Märket grundades 1932 av den jämtländska skomakaren Jonas Lundhag. Han vistades själv mycket i fjällen och upptäckte att det fanns ett behov av bra, rustika och hållbara kängor. Företaget har därifrån fortsatt att utvecklats och genom åren har de utökat sitt sortiment. Något som de aldrig frångår är kvaliteten, samt att alla produkter ska vara designade för att användas ute i naturen.

Vidare tänker Lundhags lite annorlunda när de skapar sina produkter. Företaget designar efter lager-på-lager-principen, och därför gör de inga fodrade kängor. Istället uppmanar de sina kunder till att ha tillgång till flera lager av sockar när de befinner sig ute i naturen. På detta sätt är det enkelt att reglera temperaturen. Samma princip används för jackorna, som finns både i dam- och herrstorlekar. Företaget har gått samman med vintersportföretaget Swix, och kan därför erbjuda sina kunder skidor, pjäxor och andra tillbehör för vintersporter.

Kläder för olika ändamål

Se till att ha bra utrustning om du ska ut och vandra. Lundhags gör Kläder som alltid håller måttet, i alla väder. De har fem olika typer av jackor – stretchhybridjackor, LPC, vattentäta hybridjackor, vattentäta skaljackor och fodrade jackor. Alla är de anpassade för olika aktiviteter och årstider. Det är viktigt för företaget att producera miljövänliga varor, och därför tillverkas deras jackor av återvunna material. Skaljackor är bra för dig som vill ha en flexibel jacka med flera funktioner i ett plagg.

Lundhags har två fysiska butiker där du kan köpa deras produkter. En i Järpen, platsen där allt startade och en i Insjön. I butiken i Järpen säljer företaget alltid sina senaste produkter, men även varor från Swix och från ullmärket Ulvang. Butiken har även en outlet, där du kan göra riktigt fina fynd. Om dina skor eller kängor har gått sönder, ska du se till att ta med dem i samband med din tur hit. Här har nämligen företagets skomakare sin verkstad och hjälper dig gärna att få något lagat.

Kvalitet från Jämtland

Lundhags startade på 30-talet för att fylla ett behov av bra, praktiska och hållbara produkter som är väl anpassade efter nordiskt klimat. Det som en gång började i liten skala har idag vuxit, och allt fler upptäcker märkets fördelar. Du som inte har möjlighet att besöka någon av deras fysiska butiker kan göra en visit på deras hemsida, och köpa deras varor därifrån. Flera näthandlare säljer även företagets produkter i sina butiker. Gör dig redo att möta naturen, med hjälp från Jämtland.